Het TF signaal verdwijnt, indien je geen slimme meter hebt zal dat gevolgen hebben voor de verrekening
 
 

Het TF signaal verdwijnt

Vraag een slimme meter aan bij je netbeheerder

Vanaf 1 juli 2021 verdwijnt het toonfrequent-signaal (TF- signaal) in Nederland. Dit signaal wordt verspreid door de netbeheerders en wordt gestuurd naar de elektriciteitsmeter om te kunnen wisselen tussen normaal en dal tarief. 

Het TF-signaal is een verouderde en kostbare techniek die niet overal meer goed werkt of wordt ondersteunt. Dit heeft gevolgen voor alle elektriciteitsaansluitingen die niet beschikken over een slimme meter. In dit nieuwsbericht leggen wij jou graag uit wat de gevolgen zijn.

Heb jij een slimme meter?

Wanneer jij op dit moment niet beschikt over een slimme meter is dit nieuwsbericht voor jou belangrijk. Wat is een slimme meter dan precies? Slimme meters zijn moderne, digitale gas- en/of elektriciteitsmeters. Met een slimmer meter kan Clean Energy  jouw meterstanden op afstand uitlezen. Heb jij zonnepalen? Dan kan de slimme meter ook registreren hoeveel energie jij terug levert aan het energienet. 

Alle huishoudens en bedrijven krijgen een slimme meter gratis van de netbeheerder aangeboden.

Wil jij niet dat wij de meterstanden op afstand uitlezen? Dan is het mogelijk om jouw slimme meter administratief uit te laten zetten. Je kunt de meterstanden dan gewoon zelf doorgeven en je kan ook gebruik blijven maken van het dubbeltarief.

Wat verandert er voor jou?

Maak jij op dit moment gebruik van dag- en nachtstroom en wil je dat ook blijven doen? Dan kan dat alleen wanneer je gebruik maakt van een slimme meter. Blijf jij toch jouw huidige meter gebruiken?  Dan blijft in de meter één telwerk lopen en wordt jouw energieverbruik vanaf 1 juli 2021 tegen het enkeltarief afgerekend. Het enkeltarief dat voor jou van toepassing is, staat vastgelegd in de overeenkomst die wij met elkaar zijn aangegaan.

Vraag nu gratis een slimme meter aan!

Wil jij ook een slimme meter aanvragen? Hieronder vind je een aantal netbeheerders die jou verder kunnen helpen.

Enexis

Stedin

Liander

Coteq

Westland Infra

Rendo Netwerken

Enduris