Skip to main content
Een groen dak heeft veel voordelen, voor de natuur en jouw porte-monnaie
 
 

Haal meer uit je dak door deze te vergroenen

Groene daken

Het klimaat verandert, dat kan niemand meer ontkennen. Hevige neerslag, hogere temperaturen en periodes van droogte wisselen elkaar af. De biodiversiteit vermindert, de hittestress in steden neemt toe en wanneer wij niks doen, wordt dat effect alleen maar groter. Clean Energy zoekt naar slimme, groene en duurzame oplossingen die zorgen voor de wereld van morgen. Een groen dak is zo’n oplossing. Kies ook voor duurzame vierkante meters!

Ik heb interesse in een groen dak

Voordelen van sedum

Duurzame vierkante meters

Meer dan alleen een plantje

Een sedumdak neemt CO2 op, zorgt voor isolatie van jouw woning en vermindert dus het energieverbruik, het is goed voor de biodiversiteit en draag je bij aan het watermanagement in jouw buurt. Bij regen vangt al dat groen op jouw dak een deel van het regenwater op en door een afvoervertraging stroomt de neerslag na een bui veel langzamer naar het riool. Daarnaast beschermt het je dak tegen zonlicht en andere weersomstandigheden.

Wat is een groen dak?

Een groen dak bestaat uit een aantal lagen:

  1. De onderste laag is een drainagelaag met wortelwerend doek. Deze laag zorgt ervoor dat het water goed kan blijven weglopen. Ook zorgt het voor luchtcirculatie en voorkomt ingroei van wortels. De laag is ongeveer 2 centimeter dik.
  2. De tweede laag is de substraat/steenwollaag van 2 centimeter dik. Deze laag is specifiek voor groene daken gemaakt en heeft een water bufferende eigenschap. Een substraatlaag van 2 centimeter zorgt voor een wateropvangcapaciteit van 25 liter per m2. Een dubbele substraatlaag (4 centimeter) zorgt voor een wateropvangcapaciteit van 40 liter per m2.
  3. De derde en laatste laag is een sedummixmat. De sedummixmat bestaat uit een mix van 10 tot 12 verschillende soorten sedum (vetachtige plantjes).

Subsidie voor jouw groene dak

Veel gemeentes en waterschappen bieden een subsidie aan. Want wie groen doet, groen (en dus goed) ontmoet. De subsidie kan oplopen tot €40 per m² afhankelijk van jouw gemeente of waterschap. Dat maakt de aanschaf van een groen sedumdak dus nog aantrekkelijker. Check bij jouw gemeente wat de precieze voorwaarden zijn. Clean Energy zal de aanvraag van een subsidie over laten aan de aanbieder of consument.

 

ACHTERGROND & AANPAK

Doel van het groene daken initiatief

Wij willen in kaart brengen hoeveel vierkante meter we samen met onze klanten kunnen vergroenen om zo het beste aanbod van aanbieders te kunnen ontvangen. Hoe meer mensen kiezen voor duurzame vierkante meters, hoe groener onze wereld van morgen. Daarnaast kunnen we een aantrekkelijk collectief realiseren en ervoor zorgen dat groen niet duur hoeft te zijn.

Fase 1 | Inventarisatie

In kaart brengen hoeveel groene vierkante meters wij met klanten van Clean Energy kunnen realiseren. Opgave is geheel vrijblijvend.

Bij voldoende interesse zullen we overgaan tot de volgende fase(n).

Er is door een groot aantal klanten aangegeven dat ze interesse hebben in het vergroenen van hun dak.

Bij elkaar opgeteld is dit in potentie ± 6000 m2!


Fase 2 | Aanbieders selecteren (afgerond)

Wij hebben dé beste aanbieder op het gebied van product, service, prijs en voorwaarden geselecteerd.

Clean Energy is geen directe leverancier, maar brengt de aanbieder en consument bij elkaar.


Fase 3 | Vrijblijvend voorstel (afgerond)

Er zijn vrijblijvende offertes met advies op maat afgegeven.


Fase 4 | Installatie van groene daken (afgerond)

 

Status message

Het groene initiatief "Vergroen je dak" is inmiddels afgerond. Geïnteresseerden zijn in contact gebracht met de door Clean Energy geselecteerde leverancier. En deze heeft op maat offertes uitgebracht en daken geïnstalleerd.